het nieuwste album ARCHE in ontvangst mag nemen

Aoshima Eromanga Sensei  Elf Yamada (Zakno Versione) 1 7 Scala PVC Statuerta

De kersen zijn hier al snel rijp en ze zijn lekker!

We krijgen bericht dat de plastic ed kan worden opgehaald in Vergt, eindelijk!

De eerste groep kuikens kan buiten gezet worden onder het mobiele hok. Ondertussen blijft de temperatuur stijgen.

Vrijdag 7/6 kregen we blijkbaar het bezoek van storm Miguel. Véél wind, de serre loopt schade op. Tijdens het weekend er na brengt Bart verstevigingen aan.

Verstevigingen, diep de grond in.

We bestellen een 2de groep kuikens, nu samen met 15 eenden. Ze komen goed aan gelukkig.

18/6 vertrekken we een week richting Lot. We gaan op bezoek bij Liesbeth & Olivier. Ze baten een ijssalon uit in Rocamadour:X-Plus Toho serie 1993 MechaGodzilla Godzilla vs. MechaGodzilla IISUPERMCspeelgoed 1 6 F-084 hoog school Student Miles Boy Figure Collectible speelgoeds DollsWe worden er hartelijk ontvangen en krijgen een rondleiding. We mogen ook 2 nachten onze motorhome parkeren op hun domein. Natuurlijk proeven we ook het ijs, lekker! We camperen 1 nacht in Gramat op de camping: Warrior model SN002 1 6th Thief Movies serie Chow Yun Chow Figure Collectible.

Tristan & Arwen opgegeten…

Na één week keren we terug richting Dordogne. De temperaturen lopen op tot 40 graden ☀️.

3/7 is het tijd om terug te keren naar België. Die eerste avond brengen we een bezoek aan camping La Semnadisse, op bezoek dus bij Iris & Alastair. De volgende ochtend vertrekken we bij mooi weer. Na 1,5h heeft de motorhome er genoeg van en valt de de motor uit…panne in de buurt van Chateauroux. Gelukkig hebben we Touring reisbijstand.

Gedaan ermee zegt de motorhome…
Wordt vervolgd!

De bovenbenen kunnen licht gedraaid en opzij bewogen worden

19/04/2019: De 2 biggen worden opgehaald. Zij, Rosemary & Thym zullen worden vetgemest en tegen het einde van het jaar zullen we ze slachten om er zelf worsten, spek, … van te maken. We halen pizza’s om te vieren dat we 2 varkens hebben 😎.

Rosemary & Thym

De poesjes worden ondertussen groter en spelen vaak buiten nu.

Goofy, het poesje dat blijft, & de éénhoorn
Vechten is keileuk!

We kopen een serre aan van 11,20m op 8m. Het ophalen gaat iets minder vlot, de deuren zullen apart worden opgepikt. 

We rijden naar Vergt, naar een bedrijf dat de plastic heeft om over de serre te spannen. Ondertussen krijgen we toch het mindere nieuws dat er toch geen koe met kalf komt. Ze zou door de voorlopig nieuwe eigenaar al naar het slachthuis gebracht zijn…vreemd. Een slachthuis zou normaal gezien nooit een hoogzwangere koe slachten. We denken dat ze direct doorverkocht is voor meer geld.

30/04/2019: We gaan naar Foire de La Latiere. Het is eigenlijk een braderie met niet veel dieren. Spijtig hier hadden we meer van verwacht. Wel aan boogschieten gedaan en een lekker ijsje gegeten 👍🏻. 

Ondertussen is het terug zomer ☀️. Het heeft wel 2 nachten op rij gevroren. Zelfs met de fleecedoek er over hebben de boontjes en basilicum het niet overleeft, spijtig!

De varkens worden na 14 dagen buiten op de wei gezet. Ze maken al snel mégaputten…

Dat het gras hoog staat zeg ik u!

EQUARE ENIX FINANELE FANTASY VII (7) REMEERDE BARRET PLAY ARTS KAI FigureOfficiële Advanced Dungeons en Dragons Young Male Titan

06/05/2019: We halen nog 85 plantjes bij: tomaten, aubergines en paprika’s. 

Leveringen ontvangen in Frankrijk is niet altijd zo gemakkelijk…wachten wachten…bellen…

08/05/2019: We bestellen 20 kuikentjes, dit worden vleeskippen en deze zulllen we dus normaal gezien slachten na 8 weken. Even afwachten hoe snel ze groot worden. De legkippen leggen goed, ongeveer 6 à 7 eieren per dag.

De varkens houden er van om een modderbad te nemen, zeker bij zonnig weer. De modder beschermt hun huid tegen zonnebrand.

Joepie, modder!

In de tuin blijven we zaaien, voorzaaien en planten. Het begint er mooi uit te zien. De plastic voor de tunnel is nog niet voor direct precies…weer wachten…

Rode biet en co.

12/05/2019: Samen met de buren en vrienden van Simon gaan we met Nathalie, immo-agente en goeie kennis, het kasteeltje bezoeken. Het is een zomerse dag. Het weerbericht voorspelt heel de week trouwens mooi weer. Het kasteeltje is nog in goeie staat. Snel ontstaan er al ‘wilde’ plannen moesten we dit kunnen kopen. Onderwijs combineren met ‘boeren’. Dan moeten we wel 425.000€ op tafel leggen. Wat relatief weinig is ivm België. Binnen is het ook nog netjes, alles wordt nog regelmatig gepoetst. Nathalie vertelt dat er onder het kasteel een tunnelcomplex vertrekt dat loopt tot in Riberac, zo’n 16km verderop. Dit werd gebruikt door het verzet in de oorlog en de rijke mensen gebruikten die tunnels om overal naar toe ge gaan zonder dat ze berooft zouden worden.

15/05/2019: de levering, die gelukkige zeer goed verloopt, van de 20 kuikentjes komt toe. 20 kleine gele pluizebolletjes 🐥👍🏻.

samen met de vijf mannen die het nummer geschreven

Wat vliegt de tijd!

23/03: we hebben 5 witte Sussex kippen gekocht, hopelijk beginnen ze snel te leggen.

24/03: vandaag keerde Simon terug na 3 weken Australië en België. We overlopen hoe we het boerderijproject willen aanpakken. Het is duidelijk we willen alle 3 een grote moestuin, 2 varkens en 1 koe met kalf. 

Simon moet zo snel mogelijk naar le chambre d’agricole om alles na te vragen over het statuut van boer verkrijgen en of we nu dat speciale nummer nodig hebben om dieren aan te kopen.

25/03: vandaag kwamen Matt & Reece toe met hun hond Oreo. Ze komen helpen op de boerderij en verbouwen.

26/03 – 31/03: er is gestart met de verbouwingen in de linker-vleugel van de boerderij: plafond in gestoken, muur opgetrokken, isolatie gestoken,…We zijn gestart met het aanleggen van de bedden want de compost werd geleverd.

De kleine poesjes worden al groot!

WWE Mattel Definieer Momannenten Stone Cold Steve AustinRoadblok Pretender 100% Voltooiing 1989 Hasbro G1 Transformers effect Figuur

De laatste dag van Maart is een zonnige dag, we maken een uitstap naar le Grand Etang de Jemaye. Er is redelijk veel volk. In de zomer kan je hier ook zwemmen en er is een echt strand met schelpjes. Tristan & Arwen willen het sportieve parcour volgen.

01/04 – 07/04:

Bart en ik maken de lijst op met te bestellen zaden. Er wordt veel en lang gezocht op 2de-hands naar serres, stelling, ladder, biggen en koe op le bon coin, 2de-hands website. Blijkbaar kan je er hier niet altijd op rekenen dat als ze je zeggen dat het voor u is dat het wel degelijk zo is. 2 keer op 1 dag zeggen mensen doodleuk dat ze het toch aan iemand anders verkocht hebben, tof…terug naar af!

03/04 is Bart jarig. We sluiten de dag af met lekkere taart en schuimwijn. Vandaag is net het enige toffe café in de buurt gesloten…

4/04 rijden we ‘s avonds naar café Avalon, amaai echt mooie zaak. Er komen veel Engelsen. Ook redelijk wat Belgische bieren op de kaart 👍🏻

08/04 – 14/04

Er kan gestart worden met leem aan te brengen tegen de muren, rechtstreeks op de isolatie. Éénmaal je de techniek te pakken hebt gaat het vooruit.

Transformers massa in Uitstekende toestandheet speelgoeds ster Wars MMS452 Darth Vader lichaam Accessoires

Matt & Reece bieden aan om Engelse les te geven aan Tristan & Arwen. Ze pakken het leuk aan.

Jump, turn around, sit…
dieren en kleuren in het Engels

We halen nog 5 zwarte kippen bij, die zijn 18 maanden oud en leggen nog.

Ondertussen wordt er gezaaid in de bedden en plantgoed aan gekocht.

Simon is ondertussen naar Périgueux geweest naar de Chambre d’Agricole en heeft daar alle info gekregen over het houden van dieren en het verkrijgen van het statuut van boer. Ik heb een adres gevonden voor de aankoop van biggen en een Jersey koe. Simon is een paar dagen later gaan kijken en de biggen kunnen we ophalen 19/4. De koe is zwanger en zou eind April/begin Mei moeten bevallen…spannend.

Hier worden al paaseitjes geraapt, Sebastiaan is hier en Pasen valt hier op 14/4 😎

Aquaman Movie --MERA STATUE --dc collectibles nieuweDe Steel Colossus Figuur heet speelgoeds Deadpool X-mannen

15/04 – 18/04:

Maandag rijden we naar Verteillac, naar een jonge boer die ook op de markt staat in Riberac. Hij heeft mooi plantgoed! We kopen een aantal basilicum-plantjes en nog wat sla. Hij geeft ook nog info waar we bio-aardappelplantgoed kunnen kopen.

Bart helpt Matt & Reece met het aanbrengen van leem op het plafond, niet zo makkelijk.

Woensdag brengen we een bezoek aan de buur, amaai wat een mooie boerderij! We gaan bij hem langs voor informatie over het transporteren van de koe. Je moet er de nodige papieren ed voor hebben. Zijn neef kan het transport wel doen. En we moeten wachten tot de koe bevallen is, eerder geen transport. 

Het zaaigoed is ondertussen toegekomen uit Duitsland.heet speelgoedS Movie Masterpie MMS322 Eerste Orde sneeuwtroeper OfficierPower Rangers Ninja Storm S.H Figuats Hurricanesger Gouraiger Set Zeldzaam

Het verblijf voor de varkens wordt ondertussen nog in orde gebracht, spannend morgen namiddag zijn er 2 biggen op de boerderij.

konden de fans ook niet wachten op nieuwe muziek van de band

Simon is ondertussen terug vertrokken richting België om van daaruit naar Australië te vliegen. We zijn 3 weken alleen op de boerderij. We kunnen ons zeker bezig houden, werk genoeg binnen en buiten. 

Er is een kippenhok zonder kippen dus we gaan op bezoek bij ferme avicole:G.I. JOE Commander HAWK --HASBRO --SIDESHE collectibles --RARA - AF1speelgoeds McCoy. O.K. Gangu J. De Wild One effect Figure MIB Gratis Shipping. Het is een regenachtige dag. We mogen alleen de boerderij bezoeken, alle hokken opendoen maar er niet binnen gaan. Ook hebben ze hun eigen molen waar ze het eten mee maken voor kippen, eenden, parelhoenders, duiven,…

ExtremadaMannenT Raro a Medida Wst en Oscuridad Fantasma G2 stercream wereld's ElMedicos Jojo's Bizzarro Avventura Parte 4 Diamante Is Indistruttibile
Wat een gekakkel 🙂
Rare vogels …

Na afloop komt de eigenaar buiten en neemt ons nog mee naar het slachthuis. Normaal is de rondleiding voor betalende bezoekers maar hij voelt blijkbaar veel sympathie voor Belgen 😎. Zijn roots liggen er in ieder geval. Ook zoekt hij overnemers…dit is veel te groot dus dat gaan we zeker niet doen. Hij geeft ons nog adressen door voor aankoop koeien ed. Hier komen we zeker de kippen kopen binnenkort.

Het weer valt wat tegen met veel wind en regen, gelukkig geen stortbuien maar toch. Dan maar binnenwerk.

16/03 zijn we ondertussen al, we zien de poes niet…tiens. We gaan het huis binnen van Simon en ja ik hoor wat ‘gepiep’. De poes heeft net 5 kittens geworpen. We nemen ze allemaal mee naar beneden en leggen ze in een proper nest.

Paar dagen oud.

Op zoekertjessite Le bon coin vind ik toch een Jerseykoe met kalf te koop op zo’n 25km van hier. We gaan er eens naar kijken.

Koe Bérengère en stiertje Bjorn.

Alleen beseffen we wat laat dat je er een speciaal nummer voor nodig hebt en dus kan de aankoop niet doorgaan, de koe is voor later dus.

De weerberichten zien er goed uit voor de komende weken ☀️.

Statha Leggenda --Jojo's Bizzarro Avventura 3 [The Fool second] (speciaaleSega 4974365703493 Hatsune Miku Project Diva F Beautiful Girl

Er wordt veel hout gezaagd en gestapeld, klimop verwijdert, deuren en leggers geoliëd, isolatie gestoken, op de trampoline gesprongen,…

Dakisolatie
Staat het er op mama?

Morgen 23/03 gaan we de kippen kopen, joepie nog wat meer leven op de boerderij! 🐓🐓🐓🐓🐓

Minami Deutsch gaat uitgebreid touren door Europa

16/02/2019: We maken net als gisteren een wandeling, deze keer door de velden. We ontmoeten de plaatselijke herder weer. Hij moet lachen als we hem een paar keer voorbij wandelen.

17-21/02/2019: We starten de werkweek met hetzelfde werk als vorige week, snoeien van de olijfbomen. Verschillende bomen zijn lang niet gesnoeid. De buurman komt ons nog eens tonen hoe we het best de bomen snoeien. We doen het precies toch niet slecht want hij geeft ons het 👍🏻- teken. Maandag is een regendag. We geven de bomen nog mest en daarna werken we in de tunnel met Nadia. De lege bedden moeten gewied worden zodat we er later de plastic kunnen opleggen. Als we terug toekomen aan het huis staat onze nieuwe huisgenoot, Francis (met vriendin en schoonmoeder), ons al op te wachten. Francis komt hier 9 weken op stage. Hij moet een project maken op deze boerderij. Ik toon hem z’n kamer. Daarna vertrekken ze terug richting stad om er iets te gaan eten en om wat sightseeing te doen. Dinsdagmorgen vertrekken vriendin, Janneke en haar moeder Foekje terug richting Porto. Francis voelt zich niet goed…iets verkeerd gegeten blijkbaar. We werken vandaag alleen op de boerderij. Bart en ik leggen plastic op de bedden. Zo houden we bedden onkruidvrij tot ze gebruikt kunnen worden. Daarna snoeien we nog verder aan de olijfbomen. Als we terug zijn in het huis staat Francis ons al op te wachten, hij voelt zich beter. Woensdag is al onze laatste werkdag hier. Francis gaat mee met ons werken. Nadia is al vroeg van de partij vandaag. Bart en ik snoeien nog de laatste olijfbomen. Na de middag neemt Nadia ons mee naar de bijenkorven. We krijgen ieder een imkerpak, een beetje te groot maar het zal wel lukken 🙂. Donderdag verhuizen we alles terug naar de motorhome en poetsen we deze nog eens. Nadia komt samen met Francis en Pedro naar het huis voor de lunch. Ze hebben 2 Portugese gerechten bij, een soep met kool en een groentenmengeling met gebakken patatjes. Lekker! In hun familie hebben ze een bakkerij en een supermarkt. Vandaag brachten ze weer een hele doos koekjes mee 👍🏻. We nemen afscheid van Pedro en Nadia, we gaan het toch wel missen deze plaats…

Imkerpakken, veel te groot 😎

22/02/2019: Rond 10:00 nemen we afscheid van Francis en rijden we naar Delicias, de winkel van de familie van Pedro en Nadia. Tijdens het winkelen komen we Nadia tegen. Ze brengt ons nog een pot honing en perengelei van de bakkerij. Terwijl wij winkelen geeft ze Tristan en Arwen een rondleiding in de bakkerij. We zien Pedro nog en zwaaien nog even. En nu vooruit richting Palencia, Spanje!

23 – 28/02/2019: Vanuit Palencia rijden we door richting Vitoria Gasteiz. Op de campercampeerplaats daar staan we zeker met meer dan 40 campers. Het is er een komen en gaan van motorhomes tot ‘s avonds. Dit wordt onze laatste nacht op Spaanse bodem. De volgende dag rijden we door de bergen richting Frankrijk, deze keer is het mooi en zonnig weer. Er is een staanplaats in Saint-Lon-les- Mines, we staan er naast de plaatselijke feestzaal. Het is er zeer rustig maar blijkbaar wordt er een bingo namiddag georganiseerd en voor we het weten staat heel de parking vol. In de late namiddag zijn al de auto’s even snel weer verdwenen als ze toegekomen zijn. Maandagmorgen rijden we naar Dax, winkelen en naar een andere staanplaats. Het is een mooie staanplaats tussen de bomen. Er zijn maar 10 plaatsen, veel zijn er al niet meer vrij. We maken een wandeling in het bos en keren terug aan een visvijver. De volgende dag hebben we nog een redelijk lange rit te gaan richting Saint-Aulaye waar Simon woont. Het is precies zomer ☀️. Tristan en Arwen zijn blij want ze kunnen terug springen op de trampoline!

In Vitoria Gasteiz staan we zeker niet alleen.
Bijna in Frankrijk…
Een verlaten kamp in het bos
Saint-Aulaye

De armen kunnen 360 graden roteren bij de schouders

01/02/2019: Het regent redelijk hard en veel wind in Zamora. We rijden nu richting Portugal. Eerst nog redelijk vlak maar dan rijden we terug het gebergte in. De wind duwt tegen de motorhome en het sneeuwt akkerdsjie 😎.  We rijden naar Braganca en telefoneren met Nadia. Ze legt ons de weg uit naar het huis in het dorp Oleirinhos.  We parkeren de motorhome aan de overkant van het huis, daar staat rupsje op grind. We worden verwelkomt door Sylvak en Marta, een Pools koppel die hier al 5 maanden verblijven. Ook is er een hond: Dunja (vertaald is dit pompoen). Het blijft heel de dag koud, wind en sneeuwen. We denken toch nog in de motorhome te slapen. Nadia komt ‘s avonds langs met boodschappen en om ons te verwelkomen 👍🏻.

Dunja

02/02/2019: de verwarming heeft de hele nacht op de laagste stand gestaan. Er was veel wind de hele nacht en nog sneeuw. We besluiten dat het toch makkelijker is om in het huis te slapen. We verhuizen alles naar een kamer voor ons 4. De werkweek begint hier op zondag tem donderdag, dus vandaag nog een vrije dag. We maken een wandeling in de buurt. Marta kookt ontbijt en lunch tijdens de 5 werkdagen, ze kookt vegan. Lekker maar we hebben snel terug honger.

Koekjes bakken met Marta

03/02/2019 – 07/02/2019: We gaan samen met Marta naar de boerderij om 8:30, het is nog koud want het vriest hier ‘s nachts. We zien 2 hele grote tunnels en voor de rest ligt de grond hier verspreid tussen die van de buren. Er is van alles opgestart maar niet onderhouden of op een verkeerde plaats geplant…Soit we voeren de taken uit die op de lijst staan. We krijgen een rondleiding van Nadia en ze geeft toe dat het niet allemaal goed gemanaged wordt. Op donderdag zien we eindelijk Pedro. Hij legt ons uit hoe we de olijfbomen moeten snoeien, dat zullen we volgende week als eerste uitvoeren.

Goeiemorgen Oleirhinos!

08/02/2019: Vandaag een vrije dag. We wandelen naar een restaurant O Javali, gespecialiseerd in Wild en plaatselijke gerechten. De porties zijn heel groot maar wel lekker. Het is een redelijk sjiek restaurant en we zitten er lang alleen. Helemaal voldaan, zelfs overeten vertrekken we terug. We hebben de overschot meegekregen. Voor een sjiek restaurant en zo’n porties vragen ze niet veel geld, te weinig eigenlijk. Terug in het huis krijgen we te horen dat we toch diezelfde avond het afscheidsfeestje voor Sylvak en Marta al gaan organiseren. Nog meer eten…..🙃. ‘S avonds komen Pedro en Nadia met hun 2 kinderen Alfonso (5) en Gaspar (3) toe.  Rond 22:30 is iedereen moe en gaan we slapen .

09/02/2019: nog een vrije dag 😎

10 – 14/02/2019: Pedro komt Sylvak zondag oppikken om hem naar de stad te brengen. Samen met de hond Dunja zal hij liften naar Bayonne om daar donderdag de trein te nemen naar Duitsland. Zondag is de 1ste werkdag hier. Het regent dus we werken in de tunnel. De rest van de week snoeien we de olijfbomen, tellen we bomen ( walnoten, amandel en olijfbomen) in verschillende boomgaarden en oogsten we groenten voor de verkoop aan de plaatselijke supermarkt en Porto. Pedro zien we niet de hele week. Nadia komt af en toe opdagen 😎.

Professionele olijfsnoeier…we worden er zelfs echt goed in volgens de Portugese buur 👍🏻
Wij onnozel doen?
Neeee…altijd serieus!
Plaatselijke herder met kudde en 3 honden

15/02/2019: Vandaag vertrekt Marta terug naar Polen. We zijn alleen in huis tem zondag. Maandag komt er een nieuwe huisgenoot toe, Francis een Zuid-Afrikaan die nu in Nederland studeert. Wij maken een wandeling naar Santa Anna, van daaruit heb je een mooi zicht op het dorp.

Zicht op Oleirhinos, op de achtergrond ligt Braganca.

En dat alles zonder zijn identiteit te verliezen

20/01 – 27/01/2019:

Onze laatste week gaat hier van start. Lore is naar België voor een week en we zijn alleen met Jules op de boerderij. Ik ben ‘s avonds kok van dienst. Het weer is terug wat beter. Er was veel wind de laatste dagen en ook wat regen. Dat laatste is goed om de pas aangelegde dam te beginnen vullen. Elke morgen geven we de dieren eten daarna werken we verder aan de omheining van de privé-tuin. Later op de week plaatsen we de betonijzers zodat Jules z’n klimplanten kan zetten: kiwi en passievrucht. Bij ons vertrek krijgen we van Jules nog een volle fles pikante saus 😎, ik dacht dat we er van gingen afkicken…

Installeren van de smartfence

27/01/2019: De tijd vliegt en het is ‘plots’ al zondag. We moeten afscheid nemen van Jules en de 3 honden: Whiskey, Coca en William. We rijden naar Porto Covo, bekend om z’n kleine vissershaven. Na de middag rijden we terug naar Costa do Santo André. Hier is veeeeel wind, amaai.

Megazone 23 Garland Volledige AcBinden Figuur Japan Import speelgoed Hobby JapansMasked Rider serie Motion Figuur Part3 Geheime Nyuzen Acht Setf S

28/01/2019: Om naar ons volgende WWoofadres te rijden, Oleirinhos in het Noorden van Portugal, kiezen we er voor om het grootste stuk langs Spanje te rijden. Onze eerste stop is net over de grens met Spanje: Badajoz. 

29/01/2019: We wandelen naar het historisch centrum van Badajoz. We bezoeken het kasteel San Marcos. Het wordt volop gerenoveerd en de Universiteit van Extremadura is er in onder gebracht. We bezoeken ook nog het museum. In de namiddag rijden we verder naar Cacéres. Er staan al veel motorhomes en ze blijven maar toekomen.

30/01/2019: We rijden verder richting het Noorden naar Salamanca. Onderweg rijden we door zeer mooi gebied: Extremadura. De eerste camperkampeerplaats is maar niks in Terradillos. We rijden verder naar Zamora. Hier staan we goed, er is een speeltuin en er is een park. 

31/01/2019: We blijven hier nog een hele dag staan en een nacht. We krijgen weer het gezelschap van andere motorhomes: Spanjaarden, Zwitsers, Fransen en Nederlanders. Morgen terug richting Portugal!

de editie die enkel een CD bevat

Op zondag gaan we naar de pizzaparty zo’n 2 kilometer verderop, het is heel goed weer dus we gaan te voet. Het zijn heel lekkere pizza’s en ze hebben ook lekkere desserts!

De rest van de dagen voeren we klussen uit op de lijst:

Er komen ook verschillende kuikentjes uit in de broedmachine, wat een mooie pluizenbolletjes! 🐣

Omheining voor de lammetjes
Dessertjes op de pizzaparty!

Het paard van Sinterklaas….
Kleine koeien hier…
Coca en Arwen, dikke vrienden.
Lammetjes 👍🏻
Kuikentjes pas uit het ei.
Pizzamonster 1
Pizzamonster 2

zodat je niet dubbelop koopt!

com staan dan wel weer extra uitbreiding sets zoals:Transformers Hound Wrangler Bt-04 Figuur Nieuw

30/12/2018:Figuur wereld of Warcraft Figure massa Garrosh Hellgill Maarad Earthfury Stormstoot

Gisteren na het winkelen dachten we ons aan de andere kant van het meer te zetten in Santa Susana maar het was zo veel wind en de kampeerplaats is zo’n groot open terrein dat we terug gereden zijn naar de 1ste plaats.

En we hebben geluk er is nog plaats. Barragem do Alto do Pego is echt wel gekend onder de motorhomebende 😎.

We worden weer hartelijk verwelkomt door de 3 Fransen. Zij staan hier al wel een tijdje. Er zijn nog motorhomes bijgekomen. We staan hier nu met een 15-tal.

Vandaag gaan we nog wat wandelen, het is mooi weer. Toch rond de 20 graden.

In de namiddag komt er plots een grote omgebouwde truck de berg afgereden…en jawel het is een Belg 😎. De Fransen zwaaien naar hem. We stappen uit want Tristan & Arwen willen de truck wel eens van dichterbij bekijken. Hij is afkomstig uit Gent, hij stond hier al een een dag of 10 geleden. We vragen of we een foto mogen nemen van z’n speciale motorhome. Tuurlijk en de mannekes mogen achter het stuur 👍🏻. Het is een omgebouwde legertruck.

Er worden pintjes uitgedeeld en wat gepalaverd over politiek…santé!

Het wachten op deze nieuwe set was het meer dan waard door de extra’s die nu bijgeleverd worden

De laatste blogpost van dit jaar al! 

Zondag gingen we nog wat winkelen, in de éne winkel was het zeer druk in een andere zeer rustig. Veel mensen zijn hier ook nog op zoek naar kadoo’s.

De dag voor Kerstmis zijn de winkels nog gewoon open. 25/12 is er veel toe, vele hebben zelfs hun terras opgeruimd alsof ze een week op vakantie zijn. De dag er na zijn ze gewoon terug open…27/12 besluiten we te vertrekken na het zoveelste nachtlawaai. Overdag zie je regelmatig politie maar ‘s nachts…

We vertrekken naar Barragem do Pego do Altar, zo’n 100km meer naar het Zuiden.

heet speelgoedS --BRUCE LEE --Bruce Lee 70s Suit VersionD molto bene Grimoire of Zero 1 7 Scale PVC Vinyl Figuur

De kampeerplaats is gelegen aan een stuwmeer. We gaan hier niet alleen staan deze nacht. Hier staan motorhomes in verschillende maten 🙂. We parkeren ons naast Engelsen die een hele woning op wielen bij hebben, die er naast heeft zelfs uitschuifbare wanden! Verschillende motorhomes zijn uitgerust met kerstlichtjes 🎄

Wat een stilte ‘s nachts: geen blaffende honden, geen auto’s,…dit moet de eerste plek zijn sinds ons vertrek dat het zo stil was 👍🏻.

We maken een wandeling in de omgeving, mooie streek. Doet wat denken aan savannegebied. Eindelijk zien we iets van het ‘mooie Portugal’.

Room with a view